print
Ședința celei de-a 27-a Asamblee Generală a Asociației Interregionale pentru Standardizare
27.04.2018 3181 Accesări  

grup_ub

În perioada 18-20 aprilie 2018, în capitala Mongoliei, orașul Ulaanbaatar, la inițiativa Institutului de Standarde din Turcia s-a desfășurat ședința celei de-a 27-a Asamblee Generală a Asociației Interregionale pentru Standardizare (IRSA). La lucrările ședinței a fost prezent reprezentantul întreprinderii noastre în persoana directorului Î.S. "CTSIC" - dl Vadim Șargarovschi, alături de colegii țărilor membre din Azerbaidjan, Georgia, Kârgâzstan, Mongolia, Moldova, Ucraina, Tadjikistan, Turcia și Cipru. Totodată, la ședință au participat Ambasadorul Turciei la Ulaanbaatar, dl. Muhittin Ahmet Yazal și Președintele Institutului de Standardizare din Turcia, dl. Sebahittin Korkmaz.

Ședința a avut loc într-o atmosferă favorabilă de comunicare, cu schimb de opinii și discuții legate de dezvoltarea și punerea în aplicare a strategiilor și politicilor în domeniu. S-au discutat aspecte privind stabilirea unor relații de colaborare şi cooperare bilaterală reciproc avatajoase, consolidarea potențialului specialiștilor, implementarea programelor în domeniul standardizării, acreditării, inspecției, certificării și metrologiei. A fost întocmit Protocolul celei de-a 27-a Asamblee Generală IRSA care cuprinde toate deciziile luate în cadrul ședinței.

La ședință au fost aprobate 2 scheme de certificare:
Schema de certificare a personalului MAC/BASB - Cerințe de evaluare a conformității - specialist în inspecția lifturilor;
Schema de certificare a personalului MAC/BASB - Cerințe de evaluare a conformității - specialist calibror;

ub

Copyright © 2019 Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare