• Categorii Categorii
 • Prima   -  ATESTARE PERSONAL   -  Sesiuni de examinare

  Sesiuni de examinare

       

  Atestarea persoanelor care activează în domeniul securităţii industriale are ca scop executarea cerinţelor art.11 al Legii Nr.116 din 18.05.2012 privind securitatea industrială a obiectelor industriale periculoase cu modificările şi completările ulterioare.
  Sesiunile de examinare se planifică şi se organizează odată în două săptămâni şi/sau lunar, conform cererilor depuse.
  La solicitarea agentului economic, atestarea periodică a personalului care activează în domeniul securităţii industriale poate fi desfăşurată în lipsa cursurilor de instruire (pregătire).
  Atestarea experţilor, personalului tehnic - ingineresc şi personalului care desfăşoară lucrări de sudură în domeniul securităţii industriale se efectuează odată cu începerea ativităţii, cât şi periodic odată în 36 luni, iar personalului muncitoresc odată în 12 luni.
  În cazul neatestării, examinarea repetată se efectuează în cadrul activităţii ulterioare a comisiei de atestare la notificarea Serviciului recalificare şi atestare a personalului (SRAP), în decurs de cel mult o lună din ziua examinării.
  În urma atestării se eliberează Permis de exercitare a activităţii în domeniul securităţii industriale.
  SRAP organizează sesiunile de examinare în cadrul unităţii proprii şi/sau în cadrul unităţii agentului economic, la solicitarea acestuia.