• Categorii Categorii
 • Prima   -  ACTUALITĂŢI   -  NOUTĂȚI  -  În cadrul Î.S. "CTSIC" s-a desfășurat procesul de atestare a personalului în domeniul controlului nedistructiv

  În cadrul Î.S. "CTSIC" s-a desfășurat procesul de atestare a personalului în domeniul controlului nedistructiv

       
   28.08.2017    7146 Accesări    

  În perioada 21 - 26 August 2017 în scopul executării prevederilor Planului de Acţiuni din 14.07.2017, aprobat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, în cadrul Secţiei de reciclare şi certificare a personalului, Î.S. "CTSIC" s-a desfăşurat procesul de atestare a personalului pe control nedistructiv.


  Ca rezultat a cererilor/dosarelor depuse de către candidaţi, s-a efectuat examinarea pe următoarele metode de control nedistructiv, nivelul II:
  (RT) - examinare radiografică; (UT) - examinare ultrasunete; (VT) - examinare vizuală.

  La procesul de atestare au fost antrenaţi examinatori de nivelul III - NESTERENCO Alexei şi MELANCIUC Vitalii, reprezentanţii întreprinderii «Общество технического надзора ДИЭКС», oraşul Dnepropetrovsk, Ucraina.

  Procedura de atestare s-a derulat la un nivel profesional ridicat, într-un climat favorabil de comunicare a părţilor implicate.
  Comisia de Atestare instituită în cadrul Î.S. "CTSIC" va elibera candidaţilor promovaţi permise de exercitare pe metode de control distincte, fapt care le va permite desfăşurarea activităţii pe o perioada de 36 luni.

  atestare 08